понеделник, 13 февруари 2023 г.

Рулца от тапиока с ориз за суши

Лесна рецепта за рулца от тапиока 


Продукти:

- кори от тапиока

- ориз за суши

- сол 

- олио за пържене

- Уасаби <по желание>


Сваряваме ориза за суши за около 10-15 мин. според предпочитанието дали да е по- твърд или по-сварен.


Взимаме корите от тапиока. Топим ги в тава пълна с вода за около 10-15 секунди за да омекнат. Взимаме по 2 кори тапиока, за по-голяма здравина, понеже лесно се късат, ако ги задържите повече във водата.


Слагаме по средата на корите по една и половина / две лъжици ориз. Навиваме стегнато, за да не се развърти при пърженето.

В съд с горещо олио пържим рулцата от тапиока до постигане на желания резултат. Ако не обичате пържено, можете да ги изпечете на фурна. Резултата е почти същия.

Това е база за рулца от тапиока. Може да гарнирате плънката по ваше желание и вкус.

Ако обичате люто можете да похапнете с Уасаби.


Ето и крайния резултат.


Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации