вторник, 5 юли 2022 г.

Ружа Игнатова влезе в Топ 10 най-издирваните лица от ФБР

Българката е присвоила над 4 млрд. долара от хора, подмамени да инвестират в Понци схемата ѝ OneCoin 




Една от най-издирваните престъпнички от ФБР в света – българката Ружа Игнатова, се крие най-вероятно на луксозна яхта в гръцките води на Сердиземно море. Това пише днес германският в. „Билд“.


Яхтата плавала около остров Милос, смята английският журналист Джейми Барлет. Той е автор на книга за империята на Игнатова „OneCoin“. 


Факт е, че при разстояние от 12 морски мили от крайбрежието нито една държава не може да арестува някого. Освен това се смята, че Игнатова се е подложила на пластични операции и вече е руса, слаба, с нов нос, брадичка, устни и скули.


Родената в България измамничка е с германски паспорт. Ходила е на училище в Баден-Вюртемберг, следва също в Германия и има докторска степен. Твърди се, че има IQ над 200. През 2014 година основава фирмата си „OneCoin“ в София. Вложители инвестират близо 4 милиарда евро в нея. Оказва се, че става дума за пирамида с криптовалута. 


От 2017 година Игнатова се укрива от властите. Тогава е виждана в Созпол на яхтата й „Давина“, в София, в Атина, Дубай и в Сен Тропе. Напоследък обаче сякаш е потънала в дън земя. Издирват я в 194 държави от Интерпол, а от тази седмица е в списъка с 10-те най-търсени престъпници от ФБР. Има обявена награда за намирането й от 100 000 долара.

Според ФБР по времето на схемата OneCoin Игнатова и съучастниците ѝ отнемат чрез измама над $4 милиарда от жертвите.



Останалите 9 в списъка са издирвани за наркотрафик, поръчване на убийтва и убийства предимно на млади жени и деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации