вторник, 19 юли 2022 г.

КАТО ФИЛМ НА УЖАСИТЕ: Дива маймуна нахлува в домовете на хората и тероризира деца

 Полицията в Япония издирва дива маймуна, нападнала 10 деца в рамките на две седмици, съобщава „Гардиън“



Нападенията са започнали на 8 юли в района Огори в префектура Ямагучи в югозападната част на страната. При най-сериозния инцидент тя одраскала бебе, след като нахлула в дома на семейството.


"Чистех с прахосмукачка, когато чух, че детето ми плаче, затова се обърнах и видях, че маймуната я беше хванала за краката, докато си играеше на пода. Изглеждаше така, сякаш се опитваше да я измъкне навън", разказва майката на бебето пред местни медии.


Миналия уикенд маймуната отворила вратата на апартамент на първия етаж и одраскала крака на четиригодишно момиченце, оставяйки го с леки наранявания, след което нападнала други деца наблизо, според информационната агенция Kyodo.


Маймуната, за която се твърди, че е висока 40-50 см, нахлула и в класна стая на местна детска градина и одраскала четиригодишно момиченце. Съобщава се, че местната полиция е в повишена готовност и е поставила капани за животното и е предупредила хората да не оставят прозорците си отворени.


Местното кметство е разпространило листовки, в които предупреждава жителите да бъдат нащрек, но към днешна дата животното все още е на свобода.


Обществената телевизия NHK съобщи, че от май насам в района са забелязани около 40 маймуни. Те не са единствените диви животни, които са принудили хората в Япония да бъдат по-бдителни. През последните години в цялата страна бяха забелязани множество мечки и нападения, както и по-малък брой диви свине, включително инцидент от миналата година, при който две от животните раниха половин дузина хора в парк в Хирошима, преди да бъдат застреляни. Поредицата от наблюдения и нападения на мечки се обяснява с недостига на жълъди в естествената среда на животните, което ги принуждава да навлизат в населените места в търсене на храна.


В обезлюдените селски райони деградацията на изоставените земеделски земи, които някога са представлявали естествена граница между местообитанието на мечките и населените места, също е фактор.


Само на най-северния главен остров Хокайдо броят на наблюденията на мечки е нараснал до 2197 през миналата година, което е с 381 повече от предходната, а през 2020 г. черна мечка е прекарала повече от 12 часа в търговски център в префектура Ишикава, преди да бъде застреляна от местен ловец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации