понеделник, 25 юли 2022 г.

Сестрите Полък доказаха, че прераждане има

 В малкия град Хексам в Англия на 5 май 1957 г. се случила една от най-големите трагедии, които иначе спокойно населено място е преживявало. Две момичета - Жаклин и Джоана Полък, били блъснати и убити на място от кола, докато отивали на църква с приятел.
Новината за смъртта на децата била напълно опустошителна за техните родители Джон и Флоренция. Двойката била съсипана и не искала нищо друго освен да си върне момичетата обратно. Бащата бил неутешим и започнал да разказва на хората, че скоро ще си ги върне. Съседите му мислели, че бащата е полудял от мъка.


Само една година след трагедията обаче съпругата му Флоренция родила близнаци – момичета. Щастливите родители ги нарекли Джилиън и Дженифър.


Въпреки католическата си вяра Джон казвал на всички, дори и на съпругата си Флоренция, че момичетата ще се преродят по този начин. Тя била скептична по време на бременността. Но веднага след раждането двамата започнали да забелязват доста недвусмислени признаци, че на молитвите им наистина е отговорено.
Сякаш момичетата правели нещо повече от това, че просто приличали на загиналите си сестри. Дженифър имала родилен белег на челото на същото място, на което и мъртвата ѝ сестра Жаклин.


Джон и Флоренция видели и други знаци като начин на поведение и навици и с всеки изминал ден ставали все по-убедени, че Дженифър и Джилиън всъщност са преродените Жаклин и Джоана.


Семейството се преместило в Уайтли Бей, когато момичетата били още малки. След това, на четири години, когато се върнали в Хексхам, Дженифър и Джилиън започнали да посочват забележителности, които Жаклин и Джоана познавали.


Момичетата също така можели да разпознават с точност играчките и приятелите на починалите си сестри. Дори сънували един и същ кошмар – че са прегазени от кола. Когато навършили пет години обаче нещо се променило. Дженифър и Джилиън изведнъж загубили спомените и кошмарите от предишния живот.


Макар че случаят със сестрите Полък може да е само част от фалшивата надежда на скърбящите родители, подобни истории изглежда дават много поводи за вяра, че прераждането е възможно.


Идеята, че човек започва нов живот в друго тяло след смъртта, може да се намери по целия свят. Будистите в Тибет, теософите в Германия, американските сциентолози, индусите в Индия и сикхите в Канада са съгласни, че прераждането е факт от живота. Древните гръцки философи като Сократ и Платон също вярвали в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации