неделя, 31 юли 2022 г.

Людмила Живкова имала дарбата на Ванга

 Принцесата на комунизма отключва ясновидство след катастрофата от 1973 г.




Ако беше жива, Людмила Живкова щеше да навърши на 26 юли достолепните 80 години. Легенди, факти и имената на някои от най-големите феномени и чудотворци се преплитат сложно в краткия, но бурен живот на Принцесата на комунизма. И в нейната загадъчна смърт само пет дни преди да навърши 39 лета. Нейни съвременници споделят, че тя е имала пророческа дарба, получена по неведом път при тежката катастрофа през 1973 г. След това щерката на Тодор Живков развива своето духовно зрение, наричано на изток в Индия трето око.

Сай Баба

Там тя се учи при някои от най-големите гурута. След едно връщане от родината на Джавахарлал Неру Людмила се отбила при Ванга, с която били много близки. Тя разказала на петричката врачка с какви чудотворци се е запознала там. Някои от тях като Сай Баба владеели дематериализация, а други левитирали по време на медитация, отделяйки телата си от земята. Ванга обаче много се учудила, че Людмила вече е придобила пророчески дар да вижда бъдещето като нея и да разговаря с духовни водачи от невидимия свят. Ванга решила да изпита ясновидските способности на Татовата шерка. Тогава Людмила й казала, че пророчицата има братовчедка, която отдавна иска да си има детенце, но все не успява да зачене. „Е, ке има ли?“, запитала Ванга, която вече знаела отговора. Жикова й отговорила положително и даже точно посочила датата, когато това ще се случи.

Заради своите дарби приживе Людмила безрезервно вярвала в чудеса, както и в това, че България трябва да гледа на Запад, а не към СССР, за което заплаща с живота си. Ванга казвала, че един ден ще се разбере какво е направила Людмила за българската църква с възстановяването на много храмове, и за културата чрез строежа на НДК, асамблеята „Знаме на мира“, показването на тракийските съкровища дори в далечен Ню Йорк.


Снайперистка

Малката Людмила идва на бял свят на 26 юли 1942 година в село Говедарци в семейството на лекарката Мара Малеева и Тодор Живков, който скоро ще оглави България, ставайки една от най-влиятелните фигури в тогавашния източен блок. Любопитен факт е, че Живков се е хвалил пред родни и руски другари, че е кръстил дъщеря си на известната съветска снайперистка Людмила Павличенко, която имала на сметката си 400 вражески скалпа от времето на Втората световна война.

Людмила Живкова обаче няма нищо общо със своята кръстница, въобще не следвала линията на подчинение на СССР, заради което си спечелва много врагове. Нейният приближен в ония години Кубрат Томов тръбеше, че спрямо нея е имало няколко опита за атентати, за които не се знае.

Катастрофата

Според подозренията първият бил на 12 ноември 1973 година. Тогава Живкова претърпява тежка автомобилна катастрофа на път за летището, където трябвало да изпрати баща си за Полша. Вървят слухове, че тогава е имало и втора катастрофа на линейката, караща я към болницата. Пръст на съдбата или преднамереност - остава загадка. След престоя й в „Пирогов“ лечението й продължава дълго време в домашни условия. В чужбина й е направена операция за поставяне на титаниева пластина на главата, тъй като част от черепа на Людмила липсвала. За да прикрива следите от раните си, започнала да ходи с бял тюрбан.

След катастрофата щерката на бившия първи страдала от хронично главоболие. За този си проблем Людмила тайно търси лек при преследвания от властта по нова време народен лечител Петър Димков. С билки и молитви той значително облекчил състоянието й, с което я накарал да повярва още повече в силата на вярата и чудесата.

Трето око

Според Томов след катастрофата Людмила придобила паранормални способности, явно активирайки епифизата (наричана още трето око) при черепно-мозъчната травма. Именно от този период тя прави кардинален завой в своето поведение, поемайки по духовен път на развитие. За целта посещава многократно родината на йогите Индия. Нейни най-близки приятели стават министър-председателката Индира Ганди и художникът Рьорих, който я напътствал в света на езотериката. Според коментари, които вървят в тези среди от онова време, Рьорих запознал Людмила с чудотвореца Сай Баба.

Людмила посещава многократно и Ванга в Петрич и после в Рупите. Пророчицата обаче я предупредила да внимава с медитациите, защото по време на тях човек става уязвим за недобронамерени духове, които си играят със съдбата на човека, лъжейки го я, че са ангели, я, че са извънземни. Или както казвал експертът по психотроника Кубрат Томов - „край нас има добри духове, има лоши, но има и кодоши“.

Мистерия витае около смъртта й

На 20 юли през 1981 г. изненадващо Людмила Живкова е открита мъртва в басейна на своето жилище в резиденция „Бояна“. Тя буквално се удавила. Има три версии за смъртта й. Официалната е мозъчен кръвоизлив вследствие на старите травми от автомобилната катастрофа. Втората е доста конспиративна, но с немалко поддръжници. Тя гласи, че Людмила е отровена от руските тайни служби, които я считали за неудобна. Тогава тя поддържа връзки с американския милиардер и меценат Арманд Хамър, приемат я президентът на САЩ Джими Картър, федералният канцлер на Германия Хелмуд Шмид, папа Павел VI, а възнамерявала да покани папа Йоан Павел II в комунистическа България.

Твърди се, че в Кремъл били жестоко изненадани и от планираното грандиозно честване на 1300 години от основаването на българската държава, което подкопавало доминантната роля на СССР.

Третата версия за кончината на Людмила гласи, че се касае за инцидент вследствие употребата на сънотворното дормопан. С него тя прекалила, тъй като изпаднала в депресия заради атаките срещу работата й както откъм СССР, така и отвътре на висши партийци. Първият в републиката Тодор Живков изповядва по-късно в мемоарите си: “Трудно ми е да го изрека, но не мога да кажа дали кончината й е била резултат от изчерпване на жизнените й сили, или е имало и някакво външно “вмешателство”.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации