вторник, 26 юли 2022 г.

ИЗПРАВЯТ БЛАТЕЧКИ С ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ

СЪВСЕМ ДРУГ СЪМ, НЯМАМ ВИСОКО КРЪВНО, ЧАКРИТЕ МИ СЕ "ОТПУШИХА", СПОДЕЛЯ АКТЬОРАВестник България Днес - 26 Юли 2022 г.


                                                     Снимка - вестник България днес


Ето какво точно означава ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ
Юмейхо терапия е терапевтичен метод, който се основава на мануални действия, извършвани върху цялото човешко тяло с цел запазване или подобряване на здравето. Състои се от 100 похвата.

Известен е и под името „Хълбочинно изправяща притискащо-разтриваща терапия” или „Източен специален божествен масаж”, но истинското му име е Юмейхо терапия.

Юмейхо терапията се състои от методичното прилагане на сложен комплекс от мануални действия и физически упражнения, чиято цел е да възстанови функционалния баланс на човешкия организъм. Тя съчетава сложни процеси на физическо и духовно ниво, увеличава жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата. По този начин се премахват или подобряват широка гама от неразположения, които могат да доведат до остри и хронични заболявания.

Въпреки че тази терапия е замислена като профилактика, Юмейхо се наложи като лечебен метод. Лекува или намалява причините за функционалните нарушения, които с времето могат да се превърнат в хронични заболявания. По същия начин Юмейхо терапията може да се прилага с цел превенция или прекратяване на развитието на вече съществуващи заболявания.

Мануалните терапевтични действия в рамките на Юмейхо терапията, които се прилагат с цел профилактика или възстановяване, се състоят от:

техники за лечение на костите и ставите и пасивна гимнастика на ставите;
практики от акупресурата и рефлексотерапията;
специални масажни техники и практики;
стречинг елементи (удължаване и разтягане);
методики за възстановяването на стойката на тялото, както в статично, така и в активно положение;
упражнения за подобряване на биомеханиката на двигателния апарат, и др.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации