сряда, 20 юли 2022 г.

Не бъркайте любовта с привързаност и удобство...

 Пуснете хората, които не са готови да ви обичат



Това е най-трудното нещо, което ще трябва да направите в живота си, а също така ще бъде и най-важното.  Престанете да водите тежки разговори с хора, които не искат промяна.  Спрете да се появявате за хора, които нямат интерес от вашето присъствие.  Знам, че вашият инстинкт е да направите всичко, за да спечелите признателността на хората около вас, но това е тласък, който краде вашето време, енергия, психическо и физическо здраве.  

Когато започнете да се борите за живот с радост, интерес и ангажираност, не всеки ще бъде готов да ви последва на това място.  

Това не означава, че трябва да промените това, което сте, а означава, че трябва да пуснете хората, които не са готови да ви придружават. 

 Ако сте изключени, обидени, забравени или игнорирани от хората, на които отделяте времето си, вие не си правите услуга, като продължавате да предлагате енергията и живота си.  Истината е, че не сте за всички и не всеки е за вас.  

Това го прави толкова специален, когато срещате хора, които отвръщат на любовта.  Ще разберете колко сте ценни.  Колкото повече време прекарвате в опити да се направите обичани от някой, който не е в състояние, толкова повече време губите, лишавайки се от възможността за тази връзка с някой друг. 

На тази планета има милиарди хора и много от тях ще се срещнат с вас на ваше ниво на интерес и ангажираност. 

 Колкото повече оставате обвързани с хора, които ви използват като възглавница, вариант за фон или терапевт за емоционално изцеление, толкова по-дълго стоите далеч от общността, която искате.  

Може би, ако спрете да се показвате, няма да бъдете желани.  Може би ако спрете да опитвате, връзката ще приключи.  Може би, ако спрете да изпращате съобщения, телефонът ви ще остане тъмен в продължение на седмици.  Това не означава, че сте разрушили връзката, това означава, че единственото, което я задържа, е енергията, която само вие сте дали, за да я запазите.  Това не е любов, а привързаност. 

 Искате  да дадете  шанс на тези, които не го заслужават.  Вие заслужавате толкова много, има хора, които не трябва да бъдат в живота ви.  Най-ценното нещо, което имате в живота си, е вашето време и енергия и двете са ограничени.  Когато отделите времето и енергията си, това ще определи вашето съществуване.  Когато осъзнаете това, започвате да разбирате защо сте толкова притеснени, когато прекарвате време с хора, в дейности, места или ситуации, които не ви подхождат и не трябва да бъдат около вас, вашата енергия е открадната. 

 Ще започнете да осъзнавате, че най-важното нещо, което можете да направите за себе си и за всички около вас, е да защитите енергията си по-яростно от всичко друго.  Направете живота си безопасно убежище, в което са позволени само „съвместими“ хора.  

Вие не носите отговорност за спасяването на никого.  

Вие не носите отговорност да ги убедите да се подобрят.  Не е ваша работа да съществувате за хората и да им давате живота си!  

Ако се чувствате зле, ако се чувствате принудени, ще бъдете коренът на всичките си проблеми, страхувайки се, че те няма да върнат услугите, които сте им предоставили.  Единственото ви задължение е да осъзнаете, че вие ​​сте любовта на вашата съдба и да приемете любовта, която заслужавате.  Решете, че заслужавате истинско приятелство, ангажираност, истинска и пълна любов със здрави и проспериращи хора.  

След това изчакайте и вижте колко всичко започва да се променя. 

 Не губете време с хора, които не си заслужават.  Промяната ще ви даде любовта, уважението, щастието и защитата, която заслужавате...

Антъни Хопкинс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации