НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
-чушка/пиперка - 1 кг
-домати - 1/2 кг
-сирене - 100 грама
-яйца - 4 броя
-олио - 1 кафена чаша
Всяка добра домакиня имa собствена тайна за вкусните ястия.
Каква е тайната рецептата за миш-маш? Няма такава...
Има ли изобщо рецепта за миш-маш, или това ястие се нарича миш-маш точно защото няма точна рецепта?
Миш-маш е леко лятно ястие, приготвено с много чушки, домати и яйца, но трудно може да се намери рецепта, която да бъде наречена класическа рецепта миш-маш и всяка домакиня има свой вариант. Предложената рецепта е един от по-лесните и по-леки варианти за приготвяне на миш-маш, рецепта която залага на малко продукти и се приготвя за нула време.
И така нека да започваме:
Първата стъпка от рецептата за миш-маш е подготовката на зеленчуците. Измивате чушките, почиствате ги от семките и ги нарязвате на едри парчета.
Доматите и ги настъргвате на едро ренде.
В тенджера, или в дълбок тиган сгорещявате олиото и добавяте нарязаните чушки. Запържвате ги при непрекъснато бъркане докато омекнат. След като чушките омекнат добавяте и настърганите домати, оставяте сместа да ври на слаб огън, докато водата на доматите изври.
След това добавете разбитите яйца и натрошеното сирене, а в случай, че сиренето не е достатъчно солено може да добавите и сол. Миш-машът трябва да поври още няколко минути, като го разбърквате от време на време.
Преди сервиране може да поръсите миш-маша със ситно нарязан магданоз.
Бон Апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар