неделя, 22 януари 2023 г.

Един квадрат на пастата за зъби казва много! Проверете кой цвят какво означава!


Понякога се оказва, че пастата за зъби не е най-безопасния продукт, който ползваме. Днес ви предлагаме да погледнете внимателно пастата за зъби, която ползвате и да потърсите едно квадратче, което най-често се намира в края на тубата.

Искате ли да разберете какво точно означава този квадрат и защо е в различни цветове?

Как да изберете паста за зъби?

Вижте цвета на квадратчето, което се намира в края на тубите. С негова помощ ще можете без проблем да определите специфичния състав на пастата.


Маркиране на пастата за зъби

1. Зеленото квадратче показва, че пастата е изготвена изцяло от натурални съставки. Още в началото искаме да ви обърнем внимание, че разноцветните квадратчета ги има и на други козметични продукти.

2. Синьото квадратче дава следната информация: в пастата има както натурални продукти, така и химически компоненти.

3. Внимание – червен квадрат! В продукта има минимално допустимо количество на опасни химикали. Не гълтайте тази паста.


Бъдете особено внимателни, ако видите черен квадрат. Това най-често означава, че от тази паста може да има повече вреда, отколкото полза. Ако случайно откриете в дома си подобна паста за зъби, ползвайте я за да измиете мивката в банята, или да лъснете някое и друго сребърно бижу, но не и за да си миете зъбите.

Особено внимателно проверявайте детските продукти, детската паста за зъби и други кремчета и козметики.

Избирайте само естествени продукти! Никой не знае до какво ще доведе необмисленото използване на опасни химикали в ежедневието.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации