събота, 24 юни 2023 г.

Класическа рецепта за Миш-маш


 НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

-чушка/пиперка - 1 кг

-домати - 1/2 кг

-сирене - 100 грама

-яйца - 4 броя

-олио - 1 кафена чаша


Всяка добра домакиня имa собствена тайна за вкусните ястия. 

Каква е тайната рецептата за миш-маш? Няма такава...

Има ли изобщо рецепта за миш-маш, или това ястие се нарича миш-маш точно защото няма точна рецепта?


Миш-маш е леко лятно ястие, приготвено с много чушки, домати и яйца, но трудно може да се намери рецепта, която да бъде наречена класическа рецепта миш-маш и всяка домакиня има свой вариант. Предложената рецепта е един от по-лесните и по-леки варианти за приготвяне на миш-маш, рецепта която залага на малко продукти и се приготвя за нула време. 

И така нека да започваме:

Първата стъпка от рецептата за миш-маш е подготовката на зеленчуците. Измивате чушките, почиствате ги от семките и ги нарязвате на едри парчета. 

Доматите и ги настъргвате на едро ренде.

В тенджера, или в дълбок тиган сгорещявате олиото и добавяте нарязаните чушки. Запържвате ги при непрекъснато бъркане докато омекнат. След като чушките омекнат добавяте и настърганите домати, оставяте сместа да ври на слаб огън, докато водата на доматите изври.

След това добавете разбитите яйца и натрошеното сирене, а в случай, че сиренето не е достатъчно солено може да добавите и сол. Миш-машът трябва да поври още няколко минути, като го разбърквате от време на време.

Преди сервиране може да поръсите миш-маша със ситно нарязан магданоз.


Бон Апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации