вторник, 15 август 2023 г.

Къде се намира най-дългата улица в България?

Най-дългата улица в България се намира в Русе


А това е именно булевард "България", познат на русенци още като Международното шосе

Знаете ли коя е на-дългата улица в България? Най-дълго може да се разхождаме в Русе по бул. "България", разказва "Фокус"

Той е с дължина - 21 600 метра. Това показва търсачката на улици Bgmaps. На картите на сайта са включени 70 000 километра пътна мрежа, а екипът актуализира информацията за пътната мрежа ежедневно.

Булевардът е част от международния път Русе – София. От рекорда е изключен Околовръстният път в столицата (52 км) и Скоростната магистрала в Перник (23 км). Булевард "България“ в Русе е наричан още Международното шосе. Той е важна пътна артерия в града. Започва на входа на Русе от София и завършва при кръговото движение на ГКПП Дунав мост. Изграден е през 50-те години на ХХ век, а през 70-те години е разширен с второ платно и е осигурено безконфликтно преминаване през всички пресичащи го улици. Булевардът е част от републиканските пътища I-2 и I-5 и поема преобладаващата част от тразитния трафик през Дунав мост.

През 2017 година хората, които живеят в района на булевард "България", излязоха на протест с искане да се изгради пешеходен надлез, който да осигури безопасността на пресичащите. На булеварда стават най-много катастрофи с жертви. През 2020 година завърши строежа на новия пешеходен надлез над натоварения булевард "България". Съоръжението е пешеходна връзка между кварталите "Чародейка" и "Родина".
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации