понеделник, 13 февруари 2023 г.

Американски изтребители поразиха НЛО над езерото Хюрън

 Американски изтребители поразиха с ракета "неидентифициран обект", летящ над езерото Хюрън, където минава границата между САЩ и Канада. Смята се, че е същият, проследен над Монтана и наблюдаван от правителството от предната вечер, съобщиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес.



Летящият обект бе свален, след като по-рано бяха поразени други обекти в Аляска и Канада, тъй като са летели на височина, която е представлявала заплаха за пътническите самолети.


По-рано вчера американските и канадските власти ограничиха част от въздушното пространство над езерото и бяха изпратени изтребители да прехванат и да се опитат да идентифицират обекта.


Това е четвъртият обект, свален този месец. Двама американски служители, говорещи при условие за анонимност, заявиха пред Ройтерс, че военните са свалили обекта, но отказаха да кажат дали той прилича на големия бял китайски балон, който беше свален по-рано този месец.


Високопоставен представител на САЩ заяви, че обектът е имал осмоъгълна структура без забележим полезен товар. Няма индикации, че обектът е представлявал военна заплаха или че може да е бил използван за шпионска дейност.


Канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че са изпратени екипи да съберат отломките от поразения обект в канадската територия Юкон, за да бъдат анализирани.


Генералът от ВВС на САЩ, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка, след поредица от сваляния на неидентифицирани обекти, коментира вчера възможността те да са с извънземен произход, предаде Ройтерс.


Запитан дали изключва извънземен произход на трите въздушни обекта, свалени от американски военни самолети в рамките на няколко дни, генерал Глен Ванхърк отговори: "Ще оставя разузнавателната общност и контраразузнавателната общност да изяснят това. Нищо не изключвам".


"На този етап продължаваме да оценяваме всяка заплаха или потенциална заплаха, неизвестна, която се приближава към Северна Америка, като се опитваме да я идентифицираме", каза Ванхърк, ръководител на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) и Северното командване на САЩ.


Ванхърк заяви това вчера на брифинг на Пентагона, след като американски изтребител Ф-16 свали обект с осмоъгълна форма над езерото Хюрон на границата между САЩ и Канада, действайки по заповед на президента на САЩ Джо Байдън.


Това беше третият неидентифициран летящ обект, поразен от американски военни самолети от петък насам, след свалянето на предполагаем китайски метеорологичен балон на 4 февруари, което постави северноамериканската противовъздушна отбрана в повишена готовност.


Друг служител на американската отбрана, пожелал анонимност, заяви отделно след брифинга, че военните не са видели доказателства, които да сочат, че някой от въпросните обекти е с извънземен произход.


Източник - Телеграф

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации