неделя, 12 юни 2022 г.

ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Атланти живеят под Родопите

 Според уфологични теории и Ягодинската пещера имала таен проход към атлантския град












Проход към подземен град, населяван от митичната цивилизация - Атлантида, има в България. Това от край време тръбят уфолози и хора с паранормални способности у нас, пише вестник Телеграф. Навремето Кубат Томов разказвал, че тракийският певец Орфей е имал вземане-даване с тази напреднала цивилизация, която се крие в град под Родопа планина. Именно с авангардните технологии там тракиецът е възкресил своята любима Евридика.

Но според атлантските закони, на девойката й е било забранено да напусне подземния град. Наред с това от атлантите Орфей бил получил знания за изработка на първите музикални инструменти, за т. нар. орфееви мистерии – вибрационно лечение чрез музика и слово. Всичко това било кодирано в митовете за основателя на музикалните изкуства-Орфей. Според една легенда след сватбения ден, змия ухапала крака на неговата невеста Евридика. Влечугото(вероятно пепелянка или котешка змия), вляло отровата си в крехкото й тяло. За да си я върне, тракиецът Орфей слязъл в подземния свят при Хадес (вероятно атлант). Според стари предания за тази цел той минал през пещерата Дяволското гърло в Родопите. Според други фантастични теории, пленяващи туристите, вход към атлантския град има и в Ягодинската пещера, община Девин и на други места.

Високи хора
Но не само в България, в митовете на много народи се говори за цивилизация от високи хора, които притежавали невероятни астрономически и архитектурни познания. Уфолози у нас твърдят, че има гробове, в които лежат скелети над 2 метра високи. Изключително ценни са свидетелствата на различни племенни култури. Техните митове и легенди пазят спомени за високи и красиви люде с руси коси, които слезли от небето или дошли откъм морето, океана с нещо подобно на хидроплани. Това се е случило след Потопа преди около 10 000 години. Има и още една група разкази, според които тези гигантски хора всъщност не са живели на митичен остров, както твърди древногръцкият философ Платон. Това е и причината все още от тях да не са намерени материални свидетелства.

Източник - вестник Телеграф

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации